Lood – Zink en koper

Lood, Zink en Koper zijn goed te bewerken materialen en uitermate geschikt voor dak- en geveltoepassingen

Lood

Lood is platgewalst lood dat onder andere gebruikt wordt als waterkering in bouwkundige constructies zoals in muren, boven kozijnen, op daken en rondom dakkapellen. Voornamelijk daar waar verschillende materialen op elkaar aansluiten, denk aan het verticale metselwerk van een schoorsteen (loodloketten), op de omliggende dakpannen of het opgaande metselwerk van een gevel dat aansluit op een plat dak.

Spouwlood

Spouwlood voert vocht af vanuit de spouw naar de bovenzijde van de dakbedekking, hier worden 2 lagen stenen uit de buitenmuur gehaald en het oude lood verwijderd, vervolgens wordt het nieuwe lood of loodvervanger aan het binnenblad gefixeerd met een aluminium strip en daarna worden de stenen terug ingemetseld en af gevoegd in een kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk.

Zink

Zink is een duurzaam en 100% recyclebaar materiaal met een levensduur van ca. 30 jaar. Zink wordt voornamelijk gebruikt voor dakgoten, regenpijpen en voor het bekleden van dakkapellen en zorgt voor een luxe uitstraling.

Koper

Koper is de luxere metaalsoort met zijn toepassing voor het bekleden van daken en gevels. Net als zink zien we koper vaak terug bij monumentale panden. Het aanbrengen van koper vergt wel enige expertise, maar eenmaal goed aangebracht/verwerkt is er een garantie voor een lange levensduur. Koper geeft ook het aanzien van uw huis een exclusiever uiterlijk. Koper is niet, wat vaak gedacht wordt, extreem duur, maar wel fraai en zeer duurzaam.

Onderhoud

Goed en regelmatig onderhoud aan kan veel narigheid voorkomen.
Bel ons voor een inspectie en vrijblijvende prijsopgave. Of neem contact met ons op via het contactformulier.