Veiligheid op het dak

VEILIG WERKENVeiligheid op het dak

Het “veilig kunnen werken” is een must voor al onze medewerkers. Vanuit het huidige bouwbesluit is het ook een verplichting om onze medewerkers veilig op hoogte te kunnen laten werken. Wij zullen hier dan ook nooit een uitzondering in maken.
1
Valbeveiliging

Tegenwoordig wordt er bij nieuwbouw veelal al rekening gehouden met valbeveiliging. Bij platte, of licht hellende daken worden er ankers op het dak geplaatst waar dakdekkers of installatiemonteurs zich aan vast kunnen “ankeren” d.m.v. een harnas en vanglijn. De dakdekker of monteur kan zodoende efficiënt werken en valgevaar is uitgesloten. Dit wordt ook wel permante valbeveiliging genoemd. Als u overweegt om ook valbeveiliging aan te schaffen; wij zijn u hier graag mee van dienst.

2
Dakrandbeveiliging

Tegenwoordig zijn we, vanwege de multifunctionele eigenschappen steeds vaker op het dak te vinden. Zowel in de werksfeer als recreatief en in beide gevallen zorgt een dakrandbeveiliging voor verbetering van de veiligheid. De vraag naar permanente dakrandbeveiliging groeit dan ook sterk. Mocht u in de veronderstelling zijn dat randbeveiliging de uitstraling van uw pand ontsiert; er is ook een neerklapbaar systeem verkrijgbaar wat opgezet kan worden wanneer dit nodig is. Wenst u meer informatie of advies; wij zijn u graag van dienst.

3
Kooi en vluchtladders

Kooi en vluchtladders zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, voor een veilige toegang tot gebouwen en andere complexen. Bij calamiteiten is het van groot belang dat een gebouw snel en veilig kan worden verlaten. Niet alleen voldoet u met een kooiladder aan de geldende wet en regelgeving wat betreft veiligheid, maar er hangen veel meer voordelen aan een kooiladder. Prijs u bijvoorbeeld rijk met een mooie, stevige trapconstructie van geanodiseerd aluminium om het dak eenvoudig en veilig te bereiken.

4
Overstapbordessen

Overstapbordessen zijn de perfecte uitkomst op daken met niveauverschillen of obstakels zo kan men zich gemakkelijk en veilig verplaatsen. Zo zijn de bordestrappen voorzien van robuuste antislip treden en een bordes voorzien van veiligheidsleuningen, conform de veiligheidsregels. Zo weet u zeker dat u eenvoudig over niveauverschillen of obstakels heen loopt, ook als u moet vluchten bij calamiteiten.

5
Risico Inventarisatie en evaluatie (RI&E)

Omdat steeds meer partijen werkzaam zijn op het dak voor kleine of grote onderhoudswerkzaamheden is het van belang om veilig te kunnen werken.
Rotgans Dakwerken B.V. kan voor u een Risico Inventarisatie en Evaluatie- inspectie (RI&E- inspectie) verzorgen, zodat u als gebouweigenaar of eindgebruiker een zo volledig mogelijk beeld van de risicovolle gebieden van uw dak krijgt. Op basis van de conclusies van deze inspectie worden aanbevelingen gedaan voor de te nemen maatregelen om deze risico’s te elimineren. De uitkomsten van die RI&E inspectie worden in een rapport vastgelegd. Dit rapport bevat naast de conclusies en aanbevelingen ook een dak veiligheidsplan.

  • Dakbetreding
  • Valgevaar
  • Obstakels
  • Doorvalgevaar
  • Rapportage
  • Dak veiligheidsplan

SAMENWERKEN?info@rotgansdakwerken.nl

KANTOORUREN
Ma - Vr 7.00 - 17.00
Za & Zo GESLOTEN
LOCATIE
Mercuriusstraat 26
3133 EN Vlaardingen
TELEFOON
010 - 248 09 19
E-MAIL ONS
info@rotgansdakwerken.nl